AKTUALNIE PROWADZONE

1. Ustalenie technologii produkcji srebra koloidalnego (SK) w ilości pozwalającej na roczny oprysk winnicy w najprostszy możliwy sposób.

Efekt: Uzyskanie SK pozwalającego na przynajmniej kilkutygodniowe przechowanie w możliwie minimalnym czasie produkcji.

2. Zastosowanie dolistnego oprysku: Astvitu ze srebrem koloidalnym.

Efekt oczekiwany: Uprawa winnicy całkowicie bez chemii

3. Ograniczenie odmian do najlepiej pasujących do siedliska.

Efekt: produkcja w sposób powtarzalny win o najlepszych walorach smakowych.

Jest to długotrwały proces który już trwa u mnie kilka lat.

Najbardziej obiecującą odmianą białą jest Seyval Blank, z której wytrawne wino daje na mojej glebie wyśmienity smak.

Z czerwonych odmian nie dokonałem ostatecznego wyboru. Jak dotąd największe nadzieje pokładam w Roeslerze.

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial